M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen

De Show- en Drumfanfare is het vlaggenschip van de Muziekvereniging METRO Scheveningen. Wat op
1 februari 1954 begon als een tamboer-, pijper- en trompetterkorps is in de dik 60 jaar tijd omgeschakeld naar de huidige bezetting van een show- en drumfanfare.

De ongeveer 45 leden van de showband repeteren iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur en 1 keer in de maand op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit dirigent/algeheel instructeur Bram van Velde, choreograaf en show/exercitie- instructeur Hans van der Bos, slagwerkinstructeur Remco Arends en houtinstructeur Rachel van Asten. De bezetting bestaat uit snares, groot slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, alt- en tenorsaxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. Tijdens de optredens staat de showband onder leiding van tamboer-maître Sander van Ingen.

Momenteel  wordt er opgetreden met de show “Let ME(TRO) Entertain You”. Waarin o.a. nostalgische klassiekers te horen zijn van Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. Deze nummers en nummers van Robbie Williams zelf hebben de band geïnspireerd om deze muziek te verwerken tot een show met lekkere swingende muziek.
Naast de show die we op taptoes lopen, laten we onze muziek ook graag tijdens streetparades horen. Van Engelse en Oost-Europese marsen tot popmuziek, METRO laat zich geen kans voorbij gaan om u te entertainen.

Wil jij een onderdeel worden van deze muzikale groep mensen? Kom dan een keer op een woensdagavond naar onze repetitie op de drumzolder en laat je verleiden om een aantal (of meer) noten mee te spelen!

Meer informatie?

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij de manager van de showband. manager@metroscheveningen.nl