M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Mag ik dan bij jou, op het podium?

Op 30 en 31 mei en 1 juni was METRO Scheveningen een keertje niet te vinden op het taptoeveld of tijdens een streetparade. Nee, de showband was te vinden in het theater. Daar waren we te gast bij Claudia de Breij die met haar theatershow #NU in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag was neergestreken. Een show waarbij Claudia de Breij graag bij de fanfare zou willen spelen. Natuurlijk is dat bij METRO geen probleem en zo werd de show gezamenlijk muzikaal afgesloten met het nummer "Onze Harmonie", een nummer dat je niet snel meer uit je hoofd krijgt. 

Het begon de 30ste allemaal met een doorloop van de choreografie. Iedereen werd op z'n plaats gezet, wat nog enigszins spannend was, want de productie had nog niet eerder zoveel leden van een korps uitgenodigd. Gelukkig werd er voor iedereen een plek gevonden, werden er afspraken gemaakt en de muziek doorgespeeld en kon de band daarna weer terug naar de omkleedruimte, die overigens met bar prima geregeld was!
Na wat wachttijd kon er omgekleed, ingespeeld en gestemd worden. Grappig om te zien dat er onder sommige leden toch wat gezonde spanning ontstaat en als het dan ook nog ietsje uitloopt worden er toch nog wat toiletbezoekjes gedaan. Gelukkig kwam de begeleider de band ophalen en kon iedereen in stilte en opperste concentratie achter de coulisse het toegewezen plekje opzoeken.
Al gauw komt dan het teken en mag er gespeeld worden. Vanuit de zaal en het podium kwamen de klanken van "Onze Harmonie" het publiek in de zaal tegemoet. Uiteindelijk kon het korps Claudia de Breij volgen naar buiten, de straat in om daar ook nog te spelen. Er was zelfs nog ruimte voor even een kort bezoek aan de Hofvijver en het Torentje waarna er weer teruggelopen kon worden en de eerste avond erop zat.

De tweede avond werd het korps verteld dat het bezoekje aan de Hofvijver er deze keer niet in zat en dat er na het buiten spelen gelijk teruggelopen zou worden. Het bleek maar weer dat de uitspraak "met theater kan alles" er niet voor niks is, want gelijk teruglopen zat er niet in. Een rondje om de schouwburg behoort gewoon tot de mogelijkheden. Samen met het publiek werd er zo een stoet gecreëerd met enthousiaste en vrolijke mensen.
Zaterdag, bij de laatste show van dit theaterseizoen voor Claudia de Breij, mocht METRO nog een toegift geven en werd het publiek getrakteerd op enkele nummers uit het eigen repertoire.

Al met al een super leuke ervaring voor de leden van de band om een keertje in het theater te staan en wie weet kunt u Claudia de Breij nog eens terug zien op de snare, of de sax, in het korps.

METRO Webteam

.