M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen

De Show- en Drumfanfare is het vlaggenschip van de Muziekvereniging METRO Scheveningen. Wat op
1 februari 1954 begon als een tamboer-, pijper- en trompetterkorps is in de dik 60 jaar tijd omgeschakeld naar de huidige bezetting van een show- en drumfanfare.

De ongeveer 50 leden van de showband repeteren iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur en 1 keer in de maand op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit dirigent/algeheel instructeur Bram van Velde, choreograaf en show/exercitie- instructeur Hans van der Bos, slagwerkinstructeur Remco Arends en houtinstructeur Rachel van Asten. De bezetting bestaat uit snares, groot slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, alt- en tenorsaxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. Tijdens de optredens staat de showband onder leiding van tamboer-maître Sander van Ingen.

In 2018 presenteerde zij met trots een nieuwe show: Summon the Heroes. De wereld van vandaag zou ook best een echte held kunnen gebruiken, toch? Bestrijders van het kwaad. Zij die iets voor een ander over hebben. Waar denkt u het eerste aan bij het woord held? Wie is voor u een held? Robin Hood, Soldaat van Oranje, James Bond? Of veel dichterbij de brandweermannen, politieagenten of militairen? Een thema dat van alle tijden is. Van krachtige muziek uit de strijd tegen het kwaad tot de statige melodieën ter ere van hen die in deze strijd de hoogste prijs hebben betaald. Het zit allemaal verwerkt in dit product. De show is voor de muzikanten een uitdaging, zowel door de muziek, speciaal voor ons geschreven door René Lecki, als door de choreografie van Hans van den Bos. Laat de muzikanten u meenemen in de strijd tegen het kwaad in hun nieuwe uniform, een uniek ontwerp, exclusief ontworpen voor de showband. 

Naast de show die we op taptoes lopen, laten we onze muziek ook graag tijdens streetparades horen. Van Engelse en Oost-Europese marsen tot popmuziek, METRO om u muzikaal te vermaken.

Wil jij een onderdeel worden van deze muzikale groep mensen? Kom dan een keer op een woensdagavond naar onze repetitie op de drumzolder en laat je verleiden om een aantal (of meer) noten mee te spelen!

Meer informatie?

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij de manager van de showband. manager@metroscheveningen.nl