M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen

De Show- en Drumfanfare is het vlaggenschip van de Muziekvereniging METRO Scheveningen. Wat op
1 februari 1954 begon als een tamboer-, pijper- en trompetterkorps is in de dik 60 jaar tijd omgeschakeld naar de huidige bezetting van een show- en drumfanfare.

De ongeveer 45 leden van de showband repeteren iedere woensdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit dirigent/algeheel instructeur Michiel de Boer, show/exercitie- instructeur Rinus Verschoor en slagwerkinstructeur Ruben Kruit. De bezetting bestaat uit snares, groot slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, alt- tenor- en baritonsaxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. Tijdens de optredens staat de showband onder leiding van tamboer-maître Sander van Ingen.

In 2021 presenteerde zij met trots een nieuwe show: Een wereld van verschil. Iedereen kent het wel, je bent samen met je vrienden, je loopt de grootste kroeg van Nederland binnen en de eerste muziek klinkt in je oren. Vervolgens knallen de klanken van de grootste Nederlandse nummers je om de oren. Kameraadschap en een klein biertje, het zit allemaal verwerkt in dit product. De show is voor de muzikanten een uitdaging, zowel door de muziek, speciaal voor ons geschreven door René Lecki, als door de choreografie van René Ranzijn. Geniet, zing en neurie gezellig mee met alle bekende nummers. 

Naast de show die we op taptoes lopen, laten we onze muziek ook graag tijdens streetparades horen. Van Engelse en Oost-Europese marsen tot popmuziek, METRO om u muzikaal te vermaken.

Wil jij een onderdeel worden van deze muzikale groep mensen? Kom dan een keer op een woensdagavond naar onze repetitie op de drumzolder en laat je verleiden om een aantal (of meer) noten mee te spelen!

Meer informatie?

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij de manager van de showband. manager@metroscheveningen.nl