M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen

De Show- en Drumfanfare is het vlaggenschip van de Muziekvereniging METRO Scheveningen. Wat op
1 februari 1954 begon als een tamboer-, pijper- en trompetterkorps is in 70 jaar tijd omgeschakeld naar de huidige bezetting van een show- en drumfanfare.

De ongeveer 40 leden van de showband repeteren iedere woensdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit dirigent/algeheel instructeur Michiel de Boer en show/exercitie- instructeur Rinus Verschoor. De bezetting bestaat uit snares, groot slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, alt- tenor- en baritonsaxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. Tijdens de optredens staat de showband onder leiding van tamboer-maître Fernando Beuse.

In 2024 presenteert de showband haar nieuwste showproduct tijdens de Vlaggetjesdagtaptoe. Een nieuwe show over emoties, over zijn wie je bent, over vallen en weer opstaan, omdat er altijd weer een nieuwe dag komt. Met onder andere Feeling Good van Michael Bublé, Tennessee uit Pearl Harbor en This is me! uit de film The Greatest Showman. Ook kunt u tijdens deze taptoe kennismaken met het nieuwe gezicht van de vereniging, tambour-maître Fernando Beuse. Na ruim 15 jaar neemt hij de tambour-maîtrestok over van Sander van Ingen.

Naast de show die we op taptoes lopen, laten we onze muziek ook graag tijdens streetparades horen. Van Engelse en Oost-Europese marsen tot popmuziek, M.E.T.R.O. om u muzikaal te vermaken.

Wil jij een onderdeel worden van deze muzikale groep mensen? Kom dan een keer op een woensdagavond naar onze repetitie op de drumzolder en laat je verleiden om een aantal (of meer) noten mee te spelen!

Meer informatie?

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij de manager van de showband. manager@metroscheveningen.nl