M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

In Memoriam Jos Boersema

 

Met groot verdriet deelt Muziekvereniging M.E.T.R.O. Scheveningen mede, dat ons lid Jos Boersema op 9 april 2021 is overleden. 
Jos kampte de laatste tijd met gezondheidsklachten, echter ging Jos vanaf 6 april hard achteruit en kwam zijn overlijden onverwachts. 

Jos werd in 1967 lid van onze vereniging. Z’n eerste optreden dat jaar bespeelde Jos de bekkens. Hierna maakte Jos de overstap naar jachthoorn en was jarenlang onze rechtsbuiten van de drumband. Mede door zijn lengte en zijn plaats in het gelid was hij een blikvanger van onze vereniging. 

Na een korte onderbreking werd Jos weer lid van M.E.T.R.O.. Ondertussen had de vereniging een omschakeling meegemaakt van drumband naar drumfanfare, waarop Jos de (bas)trombone ter hand nam. Dit was weer de opmaat van een jarenlange beoefening van zijn zeer geliefde hobby. 

Op een gegeven moment vond Jos het marcherend gedeelte wel genoeg. De bastrombone bleef, alleen de afdeling werd anders. Jos sloot zich aan bij de M.E.T.R.O. Concert Band om zittend zijn partijen mee te blazen. 

Binnen onze vereniging was Jos een zeer geliefd persoon. Jos stond altijd klaar met een luisterend oor en had voor iedereen wel praatje klaar. Voor gezelligheid en lolletjes maken, was Jos ook altijd te vinden. 
Naast dit alles kon de vereniging altijd een beroep op Jos doen, om bepaalde zaken te regelen. Exercitie geven aan nieuwe leden, het leren bespelen van de trombone, vervoer van instrumenten. Niets was te gek voor Jos. 

In Jos verliest de vereniging een zeer geliefd en trouw lid. Muziek en in het bijzonder M.E.T.R.O. was zeer belangrijk in zijn leven. M.E.T.R.O. is trots dat Jos een onderdeel van de vereniging is geweest. Jos zal binnen de vereniging altijd in herinnering blijven. 

Jos is 66 jaar geworden.