M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Nieuw slagwerk voor Show- en drumfanfare METRO Scheveningen

Vanaf het komende optredensseizoen 2020 schitteren de slagwerkers van de show- en drumfanfare METRO Scheveningen tijdens optredens met nieuwe trommen. Na veel uitproberen, van alles bekijken en veel luisteren, is gekozen voor trommen van Southern Percussion . METRO en Southern Percussion gaan hiermee een langdurige samenwerking aan.

Uiteraard hopen we de trommen in deze tijd van het coronavirus snel in ontvangst te mogen nemen. Maar bovendien willen we de trommen nog veel liever in gebruik gaan nemen!

De trommen zijn ontwikkeld en ontworpen door Martijn van de Kolk, eigenaar van Southern Percussion en slagwerker pur sang. Martijn houdt zich bezig met innovatie van slagwerkinstrumentarium. Uniek aan het ontwerp van deze marchingtrom is de ketel. Die is gemaakt van carbon en daardoor extra licht. Voor de slagwerkers betekent dit een absolute vooruitgang in draagcomfort zonder dat het afbreuk doet aan de klank”, aldus Van der Kolk. Verder is nagedacht over de kleinste details van het instrument. Ontwikkeling en productie van de verschillende onderdelen van de trom komen daarom van over de hele wereld. Alleen het beste is goed genoeg.

De prijs die METRO als Club van de Week in juni 2019 heeft ontvangen van de Vriendenloterij was het startschot om aan de slag te gaan met het vervangen van het instrumentarium. Kort na het winnen van de prijs is er voor het eerst contact geweest tussen METRO en Southern Percussion. Na een aantal gesprekken ontstond er een positief gevoel voor een samenwerking en de nieuwe drumline voor METRO. Southern Perscussion is gevestigd in het Vereniging Koninkrijk en betreedt met het vervangen van het slagwerk van METRO voor het eerst de Nederlandse markt met de marchingdrums.

De presentatie van het nieuwe slagwerk zal later dit jaar zijn. Wilt u de ontwikkelingen volgen? Kijk dan op:

www.facebook.com/muziekverenigingmetroscheveningen

www.facebook.com/SPmarching/

www.facebook.com/southernpercussion