M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Vlaggetjesdag en taptoe Hazerswoude

Op 15 juni 2019 was het weer tijd om de nieuwe haring te verwelkomen tijdens Vlaggetjesdag. Traditiegetrouw hoort hier ook een taptoe bij waarbij METRO ook dit jaar weer aanwezig was. Vooraf werd de finale even doorgenomen in de Lindoduin, altijd leuk met zoveel muzikanten in een kleine hal. Daarna werd gemarcheerd naar het taptoeterrein waar samen met de collega's van DVS, Duindorp, The Hague Highland Pipe Band en Diana Meijer Dance & Show Bizz Academy een mooie taptoe werd gelopen.

De opening werd verzorgd door METRO, Duindorp en The Hague Highland Pipe Band door gezamenlijk "Cockney Jocks" te spelen, waarna het voor METRO wachten was tot de aanvang van hun show. Toen de showband de opmars inzette brak het zonnetje goed door en werd het zelfs lekker warm, wat een groot contrast leverde met de ochtend toen men zich nog afvroeg of het wel zou doorgaan met zoveel regen. Maar met het zonnetje in de rug konden de leden van de band toch een goede show lopen.
De finale met alle korpsen bestond uit "Synergia Mars", "Highland Cathedral" "Blijf bij mij heer" met koperkwartet van METRO, het taptoesignaal en het "Wilhelmus".

Na afloop van de taptoe kon er nog genoten worden van een harinkje en een drankje, maar niet te lang, want we moesten door naar Hazerswoude waar de volgende taptoe wachtte.
TTH had een mooi veld geregeld waar samen met Forum Hadriani, Jong Laurentius en Rudimental Drummers voor een mooie taptoe gezorgd kon worden. Zo'n grasveld geeft toch een hele andere dimensie aan een show dan de, net niet vlakke, stenen in de Scheveningse haven. Het fijne van 2 taptoes op een dag is dat je de tweede taptoe al gelijk de aanwijzingen en tips van het instructieteam kan toepassen, wat een nog betere avondshow opleverde waardoor er na de finale nog meer genoten kon worden van het welverdiende drankje.

Heeft u ons dit weekend gemist? Geen probleem, zaterdag 22 juni lopen we onze show in Loosduinen en tijdens de taptoe in Krimpen aan de Lek, we zien u dan!


METRO Webteam