M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
M.E.T.R.O.
Concert Band
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare
M.E.T.R.O.
Jeugddrumfanfare
Muziekvereniging M.E.T.R.O.
M.E.T.R.O.
Show- en Drumfanfare

Nieuws

Nieuwe instructeur Show- en drumfanfare METRO Scheveningen

Met grote trots kondigen wij Frank Ranzijn aan als nieuwe show- en exercitie instructeur.

Muzikaal dagje

Op 22 juni mocht METRO in Loosduinen aantreden tijdens de taptoe georganiseerd door de HFvM. De muziekverenigingen uit Den Haag mochten hier hun klanken laten horen. Zo ook METRO. De show "Summon the Heroes" werd na de opmars ingezet. Het werd een knus optreden op het ietwat kleine taptoeveld. Iets vaker pas markeren dan normaal, maar al met al werd er een goede show gelopen.

Vlaggetjesdag en taptoe Hazerswoude

Op 15 juni 2019 was het weer tijd om de nieuwe haring te verwelkomen tijdens Vlaggetjesdag. Traditiegetrouw hoort hier ook een taptoe bij waarbij METRO ook dit jaar weer aanwezig was. Vooraf werd de finale even doorgenomen in de Lindoduin, altijd leuk met zoveel muzikanten in een kleine hal. Daarna werd gemarcheerd naar het taptoeterrein waar samen met de collega's van DVS, Duindorp, The Hague Highland Pipe Band en Diana Meijer Dance & Show Bizz Academy een mooie taptoe werd gelopen.

Mag ik dan bij jou, op het podium?

Op 30 en 31 mei en 1 juni was METRO Scheveningen een keertje niet te vinden op het taptoeveld of tijdens een streetparade. Nee, de showband was te vinden in het theater. Daar waren we te gast bij Claudia de Breij die met haar theatershow #NU in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag was neergestreken. Een show waarbij Claudia de Breij graag bij de fanfare zou willen spelen. Natuurlijk is dat bij METRO geen probleem en zo werd de show gezamenlijk muzikaal afgesloten met het nummer "Onze Harmonie", een nummer dat je niet snel meer uit je hoofd krijgt. 

Avondvierdaagse Scheveningen

Op 23 mei was METRO weer te zien bij de intocht van de avondvierdaagse in Scheveningen. Deze keer niet vooroplopend in de stoet, maar stilstaand aan het einde van wandeling. Het korps stond onder leiding van slagwerkinstructeur Remco Arends bij afwezigheid van de tambour-maître en reserve tambour-maître. Stukken van de show en andere marsen werden gespeeld en zo werden de jonge wandelaars, met een toekijkend zonnetje, binnengehaald. Het is altijd weer mooi om de dansende kinderen voorbij te zien komen, want daar wordt dit optreden tenslotte voor gedaan.

METRO Webteam

Dodenherdenking 2019

Dit jaar mocht METRO Scheveningen op dodenherdenking aantreden om samen met drumfanfare Duindorp een aantal koralen te spelen bij de herdenking. De organisatie heeft 's ochtends de knoop moeten doorhakken om vanwege het weer de herdenking niet op het Tesselseplein te laten plaatsvinden, maar in de Julianakerk. Zo gebeurde het dat de twee korpsen, door elkaar, op het balkon stonden. Zij openden de herdenking met "Yellow Mountains", waarna verschillende sprekers aan bod kwamen.

Het seizoen is weer begonnen

Ook METRO is het seizoen 2019 weer begonnen. Ditmaal op Koningsdag in Zoetermeer. Vooraf was het enigszins spannend of het een droog optreden zou worden, maar de weergoden waren het korps gelukkig goed gezind. 
Voor het eerst werd het nieuwe marsrepetoire op straat ten gehore gebracht. 's Middags mochten we op diverse plekken in de stad de muziekstukken laten horen. Het is toch altijd weer lekker als de nieuwe muziek door het publiek gehoord kan worden, nog fijner als het, net als vandaag, positief wordt ontvangen.

Voor alles is een eerste keer

Op woensdagavond 25 april was het voor de leden van de showband een speciale avond. Niet alleen was de presentatie van de nieuwe uniformen, maar ook de presentatie van de nieuwe show: Summon The Heroes.
De afgelopen maanden is er door de leden keihard gewerkt om weer een goede nieuwe show neer te zetten en nu mocht de show voor het eerst uitgevoerd worden voor publiek. Hoe mooi is het dat dit dan in gloednieuwe uniformen mag worden gedaan. 

Nieuwe uniformen

Vandaag, 21 april, hebben de leden van de showband hun nieuwe uniform gekregen. Ben jij ook zo benieuwd hoe ze eruit zien? Woensdagavond 25 april kan je ze voor het eerst bewonderen tijdens de showpresentatie van onze nieuwe show "Sommon the Heroes".

Om 21:00 zal op het sportterein van de Haagse Politie Sport Vereniging in het Zuiderpark de show in première gaan. Daarnaast showen de leden ook voor het eerst het nieuwe uniform. Dit mag je natuurlijk niet missen!
Tot woensdag 25 april bij HPSV (Henriëtte Roland Holstweg, 2533 ST Den Haag)!

Wij hebben u iets te vertellen...

Show- en drumfanfare METRO Scheveningen brengt in 2018 een nieuwe show: Summon the Heroes.

Pagina's